Szabó Zsolt

HatvanHajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)3. választókerület
2014 Oct. 8 13:32

Biztos alapot nyújtanak

Gálával ünnepelték a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola fennállásának 120. évfordulóját. Az intézmény egykori és mostani diákjai léptek fel a Nagy Endre Rendezvényteremben.

Biztos alapot nyújtanak


A gálát a 120 éves Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola születésnapi rendezvénysorozatának részeként rendezték. Horváth Richárd polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester köszöntőjében kitért arra, hogy az intézmény falai láttak két világháborút, forradalmat, rendszerváltást. Rengeteg diák járt az iskolába, amely negyedik alkalommal érdemelte ki a kiváló eredményeket elért városi általános iskola címet.

Az ünnepségen részt vett Szabó Zsolt államtitkár is, aki elmondta, mintegy tízezer diák végzett már a százhúsz éves intézmény falai között, ám hangsúlyozta: az iskola több puszta számoknál, hiszen az ott tanuló emberek megállják a helyüket, büszkék lehetnek rájuk.

Az intézmény igazgatóját pedig büszkeséggel és örömmel tölti el, hogy egy nagy múltú iskolát vezethet. – Izgalmasak, mozgalmasak a mindennapjaink, munkásak, hiszen egy olyan helyen vagyunk, ahol a név kötelez – fogalmazott. Szerinte a sikerük kulcsa az, hogy jó a kapcsolat a diákok a tanárok és a szülők között, mindenki egy közös célért dolgozik.

A rendezvénysorozat egyik fontos eleme, az a pályázat volt, amely során a legősibb kossuthos családot keresték. Az eseten három család díszoklevelet, kettő pedig diplomát kapott. – Hosszas munkával kutattuk, hogyan is alakult a mi családunknak a családfája, és ezek közül kik jártak ebbe az iskolába. Nagyon élvezték a nagyszülők is, bevonták a gyerekeket is, és próbáltunk írásos bizonyítékot keresni arról, hogy tényleg ide jártak a mi őseink. Hellyel-közzel az 1930-as évekig tudtunk írásos bizonyítékot mutatni, ez jelen esetben az én nagymamám volt, aki az iskolában végzett – mesélte Lóskáné Hamvas Andrea. Lánya, Dóra most is a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola padjait koptatja, azt mondja szereti a sulit, hiszen a tanulást sok érdekes program színesíti, kedveli a táborokat, és a versenyeket.

Potos Rita - hatvanonline.hu

Szabó Zsolt

Hatvan, Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
  • hatvan@fidesz.hu
  • 06306269336
  • 3000 Hatvan,
    Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
eseménynaptár