Szabó Zsolt

HatvanHajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)3. választókerület
2014 Oct. 23 21:44

Megalakult az új testület

Hatvan új képviselő-testülete letette az esküt, alpolgármestereknek Szinyei Andrást és Lestyán Balázst választották meg.

 


Október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján, a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 25. évfordulóján megalakult az új, hatvani képviselő-testület. Az alakuló ülést megelőzően a képviselők a Szent Adalbert Templomban közös áldáson vettek részt, majd egy-egy szál virágot helyeztek el a ’48-as emlékműnél. Az ülést rendhagyó helyszínen, a Grassalkovich-kastély dísztermében tartották, ahol először a képviselők, majd Horváth Richárd polgármester tette le az esküt. Ezt követően megválasztották az alpolgármestereket: Szinyei András és Lestyán Balázs tölti be ezeket a pozíciókat.

- Négy évvel ezelőtt összefogtunk a hatvaniakért és Hatvanért, hogy a várost fejlődő pályára állítsuk. A megkezdett munkát fogjuk folytatni, közös erővel építjük tovább Hatvant – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.  Elmondta, hogy nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki melyik párthoz tartozik, együtt, közösen kell dolgozni a hatvaniakért. Horváth Richárd szerint nagy felelősséggel jár a polgármesteri poszt.

– Minden kimondott szó és minden gondolat mögött ott van a városért és annak minden lakója iránt érzett felelősség. Az a felelősség, ami zsinórmértéket szab a jövőt építő munkáknak és értelmet ad a közösségformáló tevékenységnek. Mindent megteszünk, hogy rászolgáljunk a bizalomra – mondta. Megköszönte Szabó Zsoltnak a négy éves munkát, amivel polgármesterként stabil alapot teremtett a település fejlődéséhez. Kiemelte, hogy államtitkári kinevezésével még nagyobb lehetőségek nyíltak meg Hatvan számára.


Szabó Zsolt államtitkár úgy fogalmazott: az elmúlt négy évben Hatvan, Magyarország egyik legjobban fejlődő városává vált. Azon kell dolgozni, hogy ez a folyamat tovább folytatódjon, a jelenleg zajló projekteket be kell fejezni és újabbakkal kell építeni a települést. Véleménye szerint az új testületnek is alázattal kell szolgálnia a hatvaniakat, a képviselőknek pedig mindehhez jó és eredményes munkát kívánt a következő öt évre.

Szp - hatvanonline.hu

Szabó Zsolt

Hatvan, Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
  • hatvan@fidesz.hu
  • 06306269336
  • 3000 Hatvan,
    Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
eseménynaptár