Szabó Zsolt

HatvanHajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)3. választókerület
2014 Oct. 8 20:45

Kezdődhet a műtőblokk építése

Szerdán ünnepélyesen letették az Albert Schweitzer Kórház új műtőblokkjának alapkövét. Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása kezdődik el az intézményben, amely 2,2 milliárd forintból valósul meg.


A hatvani kórház fennállásának egyik legkiemelkedőbb beruházása kezdődött el. Egy új műtőblokkal bővül az intézmény, így jóval korszerűbb feltételek között dolgozhatnak majd a szakemberek. Az épület alapkövét szerdán tette le Szabó Zsolt államtitkár, Horváth Richárd alpolgármester, Stankovics Éva az intézmény főigazgatója és dr. Reiter József a GYEMSZI térségi menedzsmentért felelős főigazgató helyettese. Az alapkövet és a hamarosan épülő műtőblokkot Koza József prépost és Tatai István lelkész áldotta meg. Stankovics Éva leszögezte ez az utóbbi évek legjelentősebb fejlesztése a kórházban.

Rámutatott, hogy a sürgősségi ellátás közelébe kerülő műtők, a sterilizáló és a korszerű diagniosztika sokkal gyorsabb és szakszerűbb állapotfelmérést valamint döntési lehetőséget eredményez. Az orvosi műszerpark megújításával, az orvosi és ápolási munkát megkönnyítő a hatékony betegellátást elősegítő eszközökkel szerelik fel a kórházat. Hozzátette: a beruházás megvalósulásával nagy hangsúlyt fektetnek majd azokra a legmodernebb műtéti beavatkozásokra, amelyek folyamán a legkorszerűbb műszerekkel rövidíthető a műtétet követő fájdalom és gyógyulási folyamat, csökkenthető a szövődmények bekövetkezése. Szabó Zsolt államtitkár leszögezte, hogy a kormány kiemelt céljai között szerepel az egészségügy fejlesztése, ennek pedig egyik példája a műtőblokk építése.

Horváth Richárd alpolgármester elmondta, hogy négy évvel ezelőtt a kórház helyzete kilátástalan volt és a bezárás fenyegette, mára egy összefogásnak köszönhetően stabil az intézmény és folyamatosan fejlődik.  –Ez a harmadik olyan kiemelt beruházás ami meghatározóvá teszi a kórházat a térségben. A rehabilitációs központot átadtuk, az épület felújítása már zajlik, most pedig egy korszerű műtőblokk kialakítása kezdődik el. Úgy gondolom, hogy 5 évvel ezelőtt még senki sem gondolta, hogy a hatvani korház ilyen nagy mértékű fejlődésnek indul majd-fogalmazott.

dr. Reiter József a GYEMSZI térségi menedzsmentért felelős főigazgató helyettese kijelentette, hogy a hatvani kórház fejlesztése egy nagyon fontos lépés a hazai egészségügyben. A beruházás 2,2 milliárd forintból valósul meg.

JM - hatvanonline.hu

Szabó Zsolt

Hatvan, Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
  • hatvan@fidesz.hu
  • 06306269336
  • 3000 Hatvan,
    Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
eseménynaptár